Σημείο προστασίας του Αγίου Διονυσίου στο νησί του

Το νησί μας έχει την μεγάλη ευλογία να προστατεύεται απο τον πολιούχο μας Άγιο Διονύσιο.Πολλά και συνεχόμενα είναι τα θαύματα που επιτελεί γι΄αυτό και ονομάζεται θαυματουργός.  Ένα απο τα πρόσφατα σημεία της προστασίας του Αγίου μας, είναι αποτυπωμένο σε μια φωτογραφία.

Λίγες ημέρες πρίν το μεγάλο σεισμό των 6.9 ρίχτερ, που έγινε ξημερώματα 26ης Οκτωβρίου 2018, κάποιο άτομο ερχόμενο με το πλοίο μια συννεφιασμένη μέρα στη Ζάκυνθο φωτογράφισε την Ιερά Μονή του Αγίου όπως φαίνεται απο το λιμάνι. Όταν κοίταξε την φωτογραφία είδε μια δέσμη φωτός να βγαίνει απο το σύννεφο που κάλυπτε τον ουρανό και να φτάνει στο καμπαναριό του Αγίου!

Μετά απο λίγες ημέρες έγινε ο μέγαλος σεισμός ο οποίος ήταν ικανός να κάνει τις καμπάνες του καμπαναριού του Αγίου να ηχήσουν απο μόνες τους. Το ίδιο είχε συμβεί στον καταστρεπτικό σεισμό του 1953 όπου έπεσαν και κάηκαν όλα τα κτίρια της Ζακύνθου.Αυτή την φορά όμως με την χάρη και την προστασία του Αγίου μας Διονυσίου διαφυλλάχθηκε όλο το νησί σώο. Η προστασία του Αγίου μας ήταν και είναι συνεχόμενη και ολοφάνερη.

  Όπως συνεχόμενη πρέπει να είναι και η δοξολογία μας προς τον Τριαδικό Θεό που μας χάρισε το σκήνωμα του Αγίου μας αδιάφθορο και ευωδιάζων στο νησί μας.

Σημαντική Σημείωση: Η φωτογραφία ελέγχθηκε απο ειδικούς και δεν έχει υποστεί επεξεργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *