Παρακαλώ το Θεό να με βοηθήσει για να σε βοηθήσω – Αληθινό περιστατικό

Σε ένα χωριό της Ζακύνθου, η κυρία Μ. τα πρωινά πρόσεχε την μικρή τρίχρονη Δ.

Το κοριτσάκι ήταν πολύ δεμένο με την κυρία Μ. Η οποία δίδασκε εμπράκτως την εν Χριστώ Ζωή στη μικρή Δ. Έτσι κάθε πρωί που την έβλεπε, έτρεχε στην αγκαλιά της και πέρναγε πολύ όμορφα μαζί της.

Ένα πρωινό, όπως διηγείται η ίδια η κυρία Μ., ήταν πολύ λυπημένη λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος που είχε.

Δεν μίλαγε καθόλου, μόνο για τα απαραίτητα. Η μικρή Δ. Κατάλαβε το πόσο στεναχωρημένη είναι και αφού την κοίταξε στα μάτια της είπε:

<<Kυρία Μ. είμαι υποχρεωμένη να σε προστατέψω, γιατί δεν είσαι καλά. Γιατί εάν πεθάνεις απο την στεναχώρια εμένα ποιός θα με προσέχει; Παρακαλώ το Θεό να με βοηθήσει για να σε βοηθήσω.>>

Μετά απο αυτά τα λογάκια έπεσε στην αγκαλιά της. Η κυρία Μ. Συγκινήθηκε τόσο πολύ και της πέρασε παντελώς η θλίψη. Αργότερα, έλεγε:

<<Ένιωσα τόσο μεγάλη παρηγοριά και προστασία, σαν να ήμουν εγώ το μικρό κοριτσάκι και η Δ. Η μητέρα μου. Ευχαριστώ τόσο πολύ τον Θεό που μου έστειλε αυτή την παρηγοριά.>>

Το Άγιο Πνεύμα φωτίζει τα παιδάκια γιατί είναι καθαρά, η αθωότητα τους προσελκύει την χάρη του Θεού. Πολλές φορές ο Θεός μας μιλά μέσα απο τα παιδιά.

Τα λογάκια που λένε, φανερώνουν την καθαρότητα με την οποία διακρίνουν τα πράγματα και μας διδάσκουν. Γι΄αυτό πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτά και καθόλου να μν τα περιφρονούμε σκεπτόμενοι οτι είναι μικρά και δεν καταλαβαίνουν.